Geplaatst op Geef een reactie

Wat zijn de verschillende soorten opdruk?

Logo HomemadeWorld

En waarvoor is wat geschikt?

Laten we beginnen met het meest gebruikte textiel flex.

Deze super textiel-flex is van 100% polyurethaan en de TOP voor belettering en tekeningen op textiel. De standaard kleuren hebben een matte look en er zijn enkele glanzende uitvoeringen beschikbaar. Deze flex is perfect geschikt om fijne beeldstructuren uit te snijden en te verwerken. Deze zeer dunne textiel-flex heeft een ultra dunne lijmlaag en is slechts 50 micron dik en blijft na verwerking heel soepel.

Flexfolie snijden
Hier zie je hoe textiel-flex “gepeld” wordt na het machinaal snijden.

Deze soort moet dus uitgesneden worden met de machine. En dat zorgt er voor dat de opdruk lang blijft zitten door de hoge kwaliteit. Voornamelijk gebruiken we deze soort voor bijvoorbeeld belettering, simpele afbeeldingen en logo’s. Deze soort opdruk heeft de voorkeur bij kleding die veel gedragen gaat worden, zoals werk- of clubkleding, doordat deze flex een hoge kwaliteit en was-bestendigheid heeft.

Het Forever systeem is een hele andere manier van opdruk verwerking. Hierbij wordt de afbeelding geprint op de onderzijde van de kleur in spiegelbeeld. Daarop wordt de lijmlaag geperst met 155 graden. Hierdoor krijg je de mogelijkheid veel fijnere afbeeldingen en belettering te verwerken.

Cyan_Nah
Voorbeeld “used look”.

Forever Flex-Soft (No-Cut) maakt de fijnste details, vintage look of “used look” snel en eenvoudig . Deze soort opdruk heeft de voorkeur bij fijnere afbeeldingen, omdat op deze flex geprint wordt in plaats van gesneden.


Bij ieder product kun je de soort vinden die geschikt is om te gebruiken, hier hoef je dus niet meer over na te denken.

Wanneer je ideeën of vragen hebt, dan horen wij dit graag! Stuur een mailtje naar ons en wij beantwoorden die zo snel mogelijk.

Dit zijn onze collecties;

Geef een reactie